Wednesday, February 18, 2009

Age of Discovery II

Evo, posle nešto duže pauze uspeo sam da vratim blog na noge. Prvo je usledila reinstalacija Windowsa, a potom i problem sa postovima na blogu prouzrokovan kombinacijom ScribeFire ekstenzije za FireFox i pejstovanja teksta iz Worda. Hvala Nikoli na trudu i vremenu koje je potrošio pomažući mi, sporni postovi su prvobitno obrisani, pa ponovo prekucani i sada je sve po starom. Bar se nadam...

Elem, rekao sam već jednom: Ko o čemu, ja o Colonizationu:) Pa i tako je danas jer bih hteo da predstavim jedan odličan mod za ovu igru - Age of Discovery 2. Ovako bi ustvari i trebalo da izgleda nova Kolonizacija, da se smorovi iz Firaxisa nisu odlučili na prosti reprint stare verzije.
Najuočljivija promena je dodavanje novih nacija, pre svega Portugala, čija je uloga u kolonizaciji Novog Sveta do sada nepravedno zanemarivana. Dodate su i još dve nove frakcije: Tortuga i pirati, što igru čini dosta zanimljivijom. Tu su i novi lideri, nove jedinice, nove mape, izmene raznih parametara od kojih je najbitnije da više nema konstantnog smaranja sa kraljem oko povećavanja poreza itd.
Kompletnu listu izmena možete pronaći u temi na CivFanatics forumu, gde možete i skinuti ovaj mod (trenutno najnovija verzija je 1.06 iz januara 2009.)

Ja sam ga ubacio i oduševio se. Kao što rekoh, ovako je nova Kolonizacija trebalo da izgleda!

2 comments:

Nikola B said...

Ja ću dodati samo: http://www.freecol.org/ :)

Anonymous said...

Ja kada pokrenem ovaj mod i resetujemi se igra i kada krenem sa igrom on mi izbaci gresku???