Monday, October 13, 2008

Čekali smo jedan, dobićemo tri...




Da li je to dobro ili loše? Pre dva dana Blizzard je objavio da će njihov dugoočekivani nastavak Starcrafta biti trilogija. I to kakva trilogija! Prva igra će biti Terrans: Wings of Liberty, druga će se zvati Zerg: Heart of the Swarm, a završni deo trilogije biće Protoss: Legacy of the Void. Šta to znači? To znači da su se gospoda iz Blizzarda dosetila da kampanju svake od rasa izdaju kao posebnu igru. „Mećavnici“ obećavaju da će pojedinačne kampanje biti dovoljno velike da opravdaju standalone izdanje. Multiplay će biti dostupan odmah nakon izlaska prvog dela trilogije, ali će neke od jedinica biti rezervisane samo za singleplayer kampanje. Rekoše još da su se na ovakav potez odlučili da bi ujedno zadržali i kvalitet konačnog proizvoda, ali i sprečili dalje odlaganje igre ili čak izbacivanje pojedinih delova kampanje. Svaki od delova trilogije će biti potpuno drugačiji, pa tako najavljuju da će Zerg deo imati implementirane RPG elemente. Cenim da će to biti nekakvi genetski apgrejdi heroja koji će skupljati iskustvo i prenosićete ih iz bitke u bitku, možda će i neke obične jedinice moći da se genetski modifikuju, Zergovi su najpogodniji za zezanje sa mutacijama. Takođe najavili su dosta cinematicsa, nadajmo se da će po kvaliteti ličiti na one viđene u trećem delu Warcrafta.

Da li su se u Blizzardu odlučili da na ovaj način opelješe kupce udarajući ih tri puta po novčaniku za nešto što bi u suštini trebalo da bude jedna igra ili su jednostavno shvatili da će sa njihovim opuštenim tempom Starcraft 2 ugledati svetlost dana tek 2010. teško da ćemo saznati. Verovatno je u pitanju a little bit of both. Ali ipak, ko je ovde u Srbiji planirao da kupi original dobro će promisliti da li mu se isplati investiranje u ovakav poduhvat.

Na BlizzConu su objavili i neke detalje vezane za Terranski deo igre, pa je tako potvrđeno da ćemo opet voditi Jima Raynora uz još nekoliko novih lica u Starcraft lore-u. Kampanja će navodno biti nelinearna i odvijaće se po planetama, a od vašeg izbora misija i uspeha u njima zavisiće koje će vam nove planete biti dostupne.

Za kraj još dva SC2 filmića sa BlizzCona (movie #1 i movie #2).

2 comments:

Anonymous said...

Bah, selje iz Bliz-a. Samo me interesuje da li će ostale ''rase'' biti dostupne makar u skirmish delu, ako ne već odmah u kampanji...

DeCoy said...

Verujem da hoće jer zato se i ograđuju da će neke jedinice biti rezervisane samo za kampanje. Verovatno nemaju vremena za fino balansiranje multija pa da Terrani ne bi bili prejaki(jer oni prvi izlaze tj. 100% su završeni) izbaciće jedinice koje bi mogle da donesu prevagu na bojištu. Mislim da će slično biti i sa drugim rasama/igrama kad izađu. Just my two cents!