Wednesday, October 29, 2008

Avanturista

Već sam ranije pominjao da su jedine tri avanture koje sam u potpunosti prešao dve Syberie i Still Life. Dobro prešao sam i prvu epizodu novog Sam & Maxa, ali to ne bih da računam kao celu igru. A što je možda još čudnije jeste da sam za svaku od te tri pređene avanture napisao walkthrough. Zašto? Zato što sam zimu 2005. godine proveo na odsluženju civilnog vojnog roka u JP „Srbijašume“. Pošto na terenu više nije bilo šta da se radi dobio sam „prekomandu“ u kancelariju da im pomognem oko kucanja nekih završnih izveštaja. A tamo svakog ko zna da formatira tabelu u Wordu zovu haker. Dobio sam neki buđavi komp kome je jedina komunikacija sa spoljnim svetom bio flopi, pošto bi se jadničak restartovao svaki put kada ubacim CD u drajv. Kako posla nije bilo previše, nisam znao šta da radim sa sobom (a morao sam tamo da budem 08-15 h), pa odlučih da kući igram avanture, a na „poslu“ kucam walkthrough, nešto „iz glave“, a nešto uz pomoć rešenja na engleskom.

I baš zahvaljujući tom jadnom kompu sa flopijem ti fajlovi sa rešenjima su među jedinima koji su preživeli havariju hard diska sa početka 2006. godine jer su igrom slučaja ostali na nekom od flopija. Imam i walkthrough za drugi deo Syberie, ali sam ideju za ubacivanje slika u rešenje pokupio od Slobodana Macedonića, čije se rešenje može naći na sajtu SK-a, pa ne bih baš da ispadnem plagijator ;)

Rešenje za igru Syberia (PDF fajl, veličina 104 KB) možete preuzeti sa ovog linka.

Rešenje za igru Still Life (PDF fajl, veličina 64 KB) možete preuzeti sa ovog linka.

Kako se ova rešenja već mogu naći na netu (ja sam ih kačio negde, ali sam u međuvremenu zaboravio gde, moguće da ima i na SK forumu), bilo mi je jako drago kada sam pre 3-4 meseca dobio mail od jedne devojke koja mi je ukazala na mali propust prilikom opisa rešenja jedne zagonetke. Dakle, neko je IPAK ovo pročitao :)

2 comments:

Nikola B said...

Hah, sećam se kad sam još 2000. na gamerovom forumu pisao walk za MI4, i nisam završio, kao što ni jedan kasnije nisam završio... Jednostavno kad krenem, zaigram se, pređem igru, a kasnije me mrzi da vadim crtice iz sveske i oblikujem u pasuse... a i obično naiđe nova igra... i jbg...

Kostas said...

Ako volite avanture, pridružite se našoj redakciji! :) Tek smo počeli.

http://www.avanturista.com