Saturday, September 27, 2008

F1 pod reflektorima


Marina Bay Street Circuit – ulična staza u Singapuru koja će ući u istoriju Formule 1 kao prva noćna trka. Voziće se u 21h po lokalnom vremenu, odnosno 14h po srednjeevropskom, što je i uobičajeno vreme održavanja svih trka na tlu Evrope.

Danas sam gledao kvalifikacije. Prizor je prosto neverovatan, staza izgleda tako sexy pod reflektorima, u pozadini se vide oblakoderi sa neonskim reklamama, ma kao da voze Need for Speed: Underground ali sa F1 bolidima. Ako je u Formuli bilo potrebno da se uvedu neke novine, da se malo razbije monotonija – ovo je pun pogodak. Kako je u pitanju ulična staza neće biti mnogo mesta za preticanje, pa će pole position (koji je uzeo Felipe Massa) biti od presudnog značaja. Možda je malo morbidno sa moje strane, ali će sigurno biti i zanimljivih odustajanja, da ne kažem neku “težu” reč.

Wow, odavno nisam toliko iščekivao neku trku kao ovu sutrašnju. Moj favorit IceMan je odavno izgubio šansu da odbrani titulu prvaka od prošle godine, ali nadam se će bar korektno odvoziti novu stazu, i ako ništa drugo, naći se bar na pobedničkom podijumu. Ipak najlepše bi bilo čuti finsku, a zatim i italijansku himnu sutra, nešto pre 16 časova :)

Hmmm...voleo bih kada bi se sledeće godine “najbrži cirkus” ponovo vratio na PC računare. Već sedam godina postim, a da se smaram sa raznim unofficial patchevima – neću!

3 comments:

Nikola B said...

Nedelja u 14, moram zapamtiti... Već jedno godinu dana me tako smara da ne pratim osim slučajno... ali ovome moram da prisustvujem posredstvom magične televizije...

DeCoy said...

Ako imaš uslova, obavezno gledaj prenos na HRT-u 2, a ne na našem FOX-u. Nekih 45 minuta pre trke počinje Studio F1, a što je najbitnije komenatatori su im tamo, u Singapuru (on the face of the place, što bi rekle kolege sa BBC-ja :) ).

DeCoy said...

Darn!

Neko bi u Ferariju trebalo da popije otkaz zbog pritiskanja dugmeta pre vremena. A i onaj...ubaksuzirao sam ga sinoć, zakucao se u zid 3 kruga pre kraja. Ne znam...ove sezone vozi kao da je najgori rookie :(